Checkje gek met leuke Gadgets en meer.

Volg voor meer:

Waarom deze top 10?

Hier komt ie dan, mijn top 10 Keuken Gadgets. Ik stond al jong achter de pannen. Toen ik 12 was kwam ik min of meer op eigen benen te staan, ik was verplicht om voor mezelf te koken (anders had ik geen eten) en voor mezelf te zorgen. 

In het begin was dit erg uitdagend, hiervoor kon ik amper water koker en een ei bakken. Nu ben ik 34 en heb al heel wat jaren kook ervaring. Mijn eerste jaar at ik vooral alles aangebrand. Maar na een tijdje kreeg ik steeds meer de smaak te pakken en lukte het steeds ietsje beter. Het eerste gerecht wat ik echt lekker kon maken was stamppot rauwe andijvie, goh wat was ik trots op mezelf dat het een keer gelukt was na heel wat verpeste maaltijden. En nu kook ik alles wat ik lekker vind, ik heb er echt gevoel voor gekregen.  

Ik heb 2 kinderen waarvan de oudste 10 is, hem probeer ik al zoveel mogelijk te leren, om hem die ellende van al dat verbrande eten te besparen. Ook daarvoor zijn sommige van deze gadgets perfect, het maakt de dingen soms kinderlijk eenvoudig. En samen met je kind koken is ook nog eens erg gezellig. 

 Heb je zelf nog leuke ideeën wat ik in mijn keuken moet hebben? Laat het me weten in een reactie.

Top 10 Keuken Gadgets

Clip-on Vergiet

Dit is een top uitvinding. Het afgieten van aardappelen, pasta of rijst ging bij mij niet altijd goed. In het begin deed ik het met een deksel en je raad het al, het voedsel in de wasbak in plaats van alleen het vocht. Met deze Clip-on Vergiet is het super handig. Ik kan hem op elke pan klikken en het afgieten word daardoor super makkelijk. Deze mag bij mij niet meer ontbreken in de keuken.

Gracula Knoflookpers

Deze knoflookpers vind ik een echte must have. Hij ziet er uit als een dracula en kan, knoflook, gember, pepers en zelfs noten vermalen. Hier kun je meerder teentjes tegelijk in vermalen en hoef je je handen niet vies te maken. Omdat hij er zo leuk uit ziet wil zelfs mijn dochtertje van 2 graag de knoflook persen. Zo helpt ook zij een beetje mee in de keuken.

Eierscheider

Wij bakken geregeld taarten en andere zoetigheden. Hier hebben we vaak gescheiden eieren voor nodig. Het kuikentje (zoals mijn kinderen ze noemen) is ook handig om een perfect eitje te bakken, je giet eerst het ei wit in de pan en daarna precies in het midden de dooier. Mijn beide kinderen gebruiken ‘het kuikentje’ graag. Het is simpel en ze vinden het er leuk uit zien.

Snijplank met Opvangbak

Ik kook vrijwel alles zelf, dus ik snijdt ook erg veel groente, fruit en meer. Ik heb altijd ruimte te kort op mijn snij plank omdat ik meerdere groenten moet snijden. Met deze snijplank kan ik alles achter elkaar blijven snijden en gewoon opzij in de opvangbakken schuiven, de opvangbakken zitten magnetisch vast dus ze zijn ook makkelijk weer los te maken om zo de bak in 1 keer om te kiepen in je pan. Voor mij is deze niet meer weg te denken.

Hand Citruspers

Omdat ik tegenwoordig veel verschillende maaltijden probeer komt het ook best regelmatig voor dat ik sap van een sinaasappel, limoen of citroen nodig heb. Vooral voor Thais eten word best veel limoensap gebruikt. Met deze pers kan ik het sap rechtstreeks in de pan persen. Ik vind het super makkelijk. En niet alleen voor het koken maar ook om mijn water een smaakje te geven. Voor mij hoort deze vast in de keuken. 

Pastei Maker

Zelfgemaakte pasteitjes kan ik iedereen hier blij mee maken. Vooral en surinaamse pasteitjes en mango pasteitjes zijn hier favoriet. Elk jaar voor het Kerst diner op school worden mijn pasteitjes door mijn zoon verwacht. Eerst vouwde ik alles dubbel en drukte het aan met een vork, maar als je voor 20 kinderen pasteitjes maakt is dit toch wel een veel betere oplossing. Sinds ik ze heb aangeschaft gaat het een stuk sneller en kan nu mijn zoon zelf ook de pasteitjes vouwen.

Hamburgerpers

Wie houdt er nou niet van een lekkere verse zelfgemaakte hamburger? Wij hier wel, we zijn gek op verse frieten met een lekker broodje hamburger. Met deze hamburger kun je niet alleen normale hamburgers maken, maar je kunt ze ook vullen met van alles lekkers. Wij vullen ze vaak met kaas, omdat we echte kaas eters zijn, maar je kunt er ook groenten of zelfs een ei in maken.

Dip Clips

Degene die dit heeft uitgevonden wist precies mijn probleem, ik hou er niet altijd van als mijn saus vermengd word met de rest van mijn eten. Met deze dip clips kan ik alle saus achtige dingen apart houden en lekker dippen. Ook voor de kinderen met een bord patat is het handig. De saus spreidt zich niet over het hele bord uit. Wij gebruiken ze toch zeker wel 2 a 3 keer per week, ook om onze snackgroente dip in te doen.

Elektrische Mini Chopper

Dit is een super apparaatje, je kunt hem opladen en daardoor is hij overal te gebruiken. Deze gaat ook altijd mee op vakantie. Met deze mini chopper hak je van alles fijn, van vlees tot tomaten en pompoen. Hij is makkelijk uit elkaar te halen waardoor je hem perfect schoon kunt houden. En het scheelt heel veel snij werk. Voor mij echt een #2

Potopener

En dan hier mijn #1, deze werd regelmatig gebruikt. We eten best vaak augurken, zilveruitjes, maar natuurlijk ook dingen als mayonaise en Jam. Dit zit allemaal in een pot, die soms lastig open te maken is. Met deze potopener krijgt iedereen in huis de pot open die ze nodig hebben. En een stukje zelfstandigheid maken vooral mijn kinderen erg trots op zichzelf. Je zet hem op de pot en hij opent hem automatisch. Het is ook erg handig als je arm, pols of hand klachten hebt en hier door moeite hebt een pot te openen. Met deze potopener heb je geen pijn meer bij het openen van een strakke pot.

Eén reactie

  1. Bedankt voor dit leuke verhaal, ik heb de Gracula aangeschaft. Hij ziet er zo leuk uit. Ik ben erg benieuwd hoe goed het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *