Checkje gek met leuke Gadgets en meer.

Volg voor meer:
Opbergen in de keuken

Top 10 Opbergen in de keuken

In eerdere blogs heb ik al laten weten dat ik erg graag kook. Ik heb dus ook erg veel spullen en producten in mijn keuken. Hieronder heb ik een top 10 gemaakt van opbergmogelijkheden waardoor het er bij mij nog altijd netjes uitziet. Ik heb alles netjes opgeborgen en alles heeft een vaste plaats, dat is dan weer handig voor de rest van het gezin als ze eens willen helpen met opruimen of een maaltijd voor mij willen koken. 

Een jaar geleden had ik alles nog overhoop liggen, rijst en pasta door de kasten heen omdat de zak te ver was opengescheurd, tich verschillende zakken snoep en chips waardoor de kast altijd bomvol leek. Nu ik zelfs dit in voorraadbakken doe is alles super overzichtelijk en ligt er nergens meer een rijstkorel of pasta stukje. Maar ook de borden, kopjes en pannen staan netjes en overzichtelijk in de kasten. Ik kan het iedereen aanraden het geeft rust in de keuken.

Pannenrek

Bij mij wist ik nooit zo goed waar ik al mijn pannen en deksels kwijt moest. Tot ik dit tegen kwam, het is handig en je kast word er een stuk ruimer en overzichtelijker van. Deze hoort zeker in mijn top 10. 

Blikjes Organizer

Met een puber in huis is dit heel handig. Hij zit in een fase van alles snel snel, en liever lui dan moe. Een blikje pakken scheelt toch al snel een paar seconden met het inschenken van een glas drinken. Dus speciaal voor hem en af en toe stiekem ook voor mama heb ik deze in de koelkast staan. De blikjes zijn er makkelijk uit te pakken en ze zien er leuk en georganiseerd uit.

Opbergbakken

Deze bakken zijn ideaal als je wilt organizen in de keuken. Je kunt ze overal voor gebruiken. De voorraadkast netter inpakken, in je keuken alle sauzen, groenten, fruit etc ordenen, of om al je sauzen in te doen. Ik gebruik ze als bakken voor kleine potjes en sauzen.

Kruidenpotjes en Kruidenrekje

Wij maken thuis vrijwel alles zelf dus hebben aardig wat kruiden in huis. Mijn kruiden haal ik vaak bij de turkse supermarkt of bij de poelier. Hier zitten ze niet altijd in potjes maar in zakjes of bakjes.  Dat vind ik persoonlijk erg onhandig en giet ze dus gelijk over in deze potjes. Het ziet er super leuk uit en is dus ook erg nuttig.

Draaiplateau

Nog zo’n uitvinding waar ik blij van word. Deze staat bij mij op het aanrecht. Ik heb hier een bakje met mijn pollepels, mixers en spatels in staan, verder heb ik er mijn olie en azijn soorten hier keurig instaan, net als mijn zout en peper. Het ziet er zo gezellig uit op het aanrecht en het is makkelijk omdat je overal zo bij kan. Bij mijn koffiehoekje heb ik ook 1 geplaatst voor al mijn koffiebenodigdheden.

Voorraad Potten

Door de voorraad potten heb ik niks meer in zakken of pakjes. Alles zit hier in, van rijst tot bonen en van snoep tot koekjes. Het is makkelijk te doseren en de kasten zien er piekfijn uit.

Koelkast bakjes

Deze maken de koelkast een stuk geordender. Ik stop er mijn tomaten, paprika’s, fruit en eieren in. Het ziet er keurig uit en ze zijn heel handig schoon te maken. De koelkast blijft hierdoor ook goed schoon. 

Rek voor onder de wasbak

Hier ben ik zo blij mee. Ik gebruik hem voor onder de wasbak. Ze zijn best ruim en het onderste laadje kun je uitschuiven. Ik hou ervan dat nu niks meer omvalt en ik alles snel kan vinden wat ik nodig heb. Deze hoort zeker in mijn top 3.

Magnetronrek

Hierdoor heb ik veel meer ruimte in de keuken gecreëerd. Hierop heb ik vrijwel alle benodigdheden voor de koffie en thee staan. Ze kunnen tot 50kg houden dus je kunt er ook een boel huishoudelijk apparatuur op kwijt. Voor mij echt een nummer 2 opbergen in de keuken.

Bordenrek

Mijn absolute nummer 1 het borden rek. Ik heb er meerdere en ze besparen onwijs veel ruimte. Je kunt ze voor kopjes, borden en kommetjes gebruiken maar bijvoorbeeld ook om het broodbeleg netjes te ordenen. Door deze rekjes heb ik zeker een extra kast aan ruimte gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *