Checkje gek met leuke Gadgets en meer.

Volg voor meer:

Acupressuur mat

Netjes in de verpakking

Waarom een acupressuur mat?

Al heel veel jaren kamp ik met een stress probleem, ook wel ptss genoemd. Ik heb de nodige therapieën en medicatie gehad, maar ik ben iemand die het liever zonder medicatie doet. Ik ben dus op onderzoek gegaan naar wat ik zelf thuis kan doen als ik in de stress schiet. Hoe kom ik zsm weer tot mezelf. 

In mijn omgeving heb ik meerdere mensen die proberen een leven zonder stress te creëren, zo ben ik ook op de acupressuur mat gekomen. Toen iemand mij vertelde dat je hier maar eventjes op hoefde te liggen met een rustgevend muziekje en het zelfs je migraine kon verminderen wist ik dat ik dit moest proberen.

Acupressuur opbergtas

acupressuur mat bestellen

Nadenken hoefde ik niet, ik was gelijk verkocht. Via hier heb ik de acupressuur mat besteld. En na nog geen 24 uur werd hij bezorgd. Toen ik de doos openmaakte zag ik dat hij inderdaad zoals was beschreven in een handige opberghoes zat.  Hier mee kan ik het makkelijk opbergen of mee nemen als ik straks op vakantie ga. Tot nu toe ben ik nog steeds enthousiast.

De acupressuur mat

Wat doet een acupressuurmat?

De acupressuur mat heeft kleine puntjes, vergelijkbaar met een spijkermat maar dan minder heftig. Als je hier op gaat liggen zorgt het dat je drukpunten worden gestimuleerd en je bloedsomloop word verbeterd. Hierdoor zal de spanning en pijn in je rug minder worden, ook maakt het de natuurlijke hormonen endorfine en oxytocine aan waardoor de pijn in je nek en rug zal afnemen. Door de acupressuur mat zal je je energiebanen in je lichaam weer in balans brengen waardoor ook klachten als stress, slapeloosheid, depressie of migraine Elke dag 15-30 min hierop liggen is voldoende.

Acupressuur mat testen

Acupressuur mat testen

Nu ik er van alles over gehoord en gelezen heb wil ik het natuurlijk zelf ook testen. Het eerste moment dat je erop ligt is een beetje onwennig, vooral het kussentje voelt dan nog wat harder aan. Maar als ik wat langer lig word het steeds comfortabeler. Ik adem rustig en probeer me te ontspannen. Langzaam merk ik dat mijn lichaam lekker warm word en ik ook echt ontspannen word. Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Toen ik erop ging liggen had ik last van een stijve nek door verkeerd slapen. Die pijn is zeker aan zienlijk verminderd. Nog niet helemaal weg maar misschien moet ik daarvoor langer liggen. Je kunt er ook op zitten of staan, ook kun je er op je buik op liggen. Eerst zal het misschien een beetje pijnlijk zijn, draag evt een shirt en bouw rustig op tot je op de 15-30 min per dag zit. Je zult je echt energieker  en vitaler voelen als je dit met regelmaat doet.

Zelfs voor grote mannen

Man test acupressuur mat

Zoals op de foto te zien is de mat ook uitermate geschikt voor de grotere man. De man op de foto heeft 2 jaar geleden een hernia gehad waar de nodige pijn bij is gebleven. Hij heeft de mat nu een week uitgeprobeerd en is dol enthousiast. Ook hij vond het in het begin wat onwennig en ook iets pijnlijk. Maar met een shirt was dat verholpen, nu na 6 dagen voelt hij verbetering met liggen en zitten. Eerder kon hij niet te lang in dezelfde houding blijven dan begon zijn rug weer te zeuren. Maar nu kan hij steeds langer in bijvoorbeeld de auto of aan tafel zitten. Ook hij heeft er 1 aangeschaft via hier en was erg te spreken over de kwaliteit en de levering.

Acupressuur ringen

Acupressuur ringen

Bij de acupressuur mat werden ook 5  acupressuur ringen geleverd. Deze zorgen voor een goede bloedsomloop in je handen en een goede energiestroom door je hele lichaam. Je kunt ze gebruiken als je gestrest bent, als je vermoeide handen hebt of als je vingers gevoelloos aanvoelen. Doordat het druk uitoefent op je vingers zorgt het ervoor dat je spanning loslaat. Ze voelen wat strak aan, maar ik kan niet zeggen dat het onprettig is. Je kunt ze op verschillende posities op je vingers doen, maar niet op de puntjes, daar rollen ze weer vanaf. Ik vind het erg leuk dat dit erbij zit en ik geloof ook zeker dat dit spanning wegneemt. misschien zelfs bij een belangrijke dag?

Ben je nou net zo enthousiast als ons en wil je er ook graag 1 voor thuis? Klik dan op de button hieronder en vertel je ervaringen in de reacties. Deel ons via de knoppen onderaan de pagina of volg ons met de knoppen bovenaan. En kijk voor meer leuke, gekke en ontspannen dingen ook eens op de rest van mijn website: https://checkjegek.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *